Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Hnojení pod patu při setí cukrovky

Začátkem dubna se k setí cukrové řepy rozjela souprava přesného secího stroje Väderstadt Tempo V s přetlakovým zásobníkem na granulované hnojivo BEDNAR Ferti-Box FB_F.

Soupravu zakoupila slovenská zemědělská skupina Gamota do vlastního podniku Topolčinky. Celková výměra pozemků činí přibližně 10 000 ha a z toho 1 100 ha bylo určených pro přesné setí cukrové řepy, slunečnice a kukuřice.

Technologie pro moderní systémy

Ve zdejším podniku již druhým rokem používají švédský nesený secí stroj Väderstadt Tempo V. K zefektivnění a správnému agrotechnickému založení porostu s cílenou aplikací hnojiva používají od stejného roku český stroj s přetlakovým zásobníkem BEDNAR Ferti-Box FB_F. Tento typ zásobníku je určený do předního 3-bodového závěsu. Objem zásobníku je 1900 l a dávkování materiálu zajišťuje nerezové ústrojí. Pracovní souprava je příkladem toho, že zásobníky společnosti BEDNAR je možné využít v kombinaci se značkami ostatních výrobců. Zásobníky lze rovněž využít pro rozličné pracovní operace zpracování půdy a setí při současné aplikaci hnojiva.

Souprava traktoru JD, Väderstadt Tempo V a čelního přetlakového zásobníku BEDNAR Ferti-Box FB_F.

Souprava sela cukrovou řepu s výsevkem 75 000 jedinců na hektar a aplikovala dusíkaté hnojivo do depa o dávce 70 kg/ha.

Hnojení pod patu u cukrovky

V Gamotě seli cukrovou řepu při výsevku 75 000 jedinců/ha a aplikovali dusíkaté hnojivo v dávce 70 kg/ha. Secí stroj byl u cukrovky nastaven na 12 řádků s roztečí 450 mm. Celkem souprava odpracovala na parcele určené k setí cukrovky 400 ha. Poté soupravu čekalo přestavení na 8 řádků k setí zbylé výměry určené pro kukuřici a slunečnici.

Řešení pro opravdové profesionály

Secí stroj Tempo V nabízí automacké vypínání řádků dle GPS a také variabilní řízení dávky v případě použití aplikačních map. Dávkování hnojiva ze zásobníku je řízené přes systém ISOBUS. Kombinace těchto řešení je volbou profesionálů.

Celkem na cukrovce odpracovala 400 hektarů.

Poté jí čekalo dalších 700 hektarů k setí kukuřice a slunečnice.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area