Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Kypřič s pásákem to vyřeší

Zpět na novinky

18.
Srpen
2011

Kypřič s pásákem to vyřeší

Ve středu ráno proběhlo další praktické předvádění našeho univerzálního hloubkového kypřiče Ecoland EO 4000. Pro ukázku bylo vybráno pole z nejtěžšími podmínkami, které byly k dispozici. I proto…

Ve středu ráno proběhlo další praktické předvádění našeho univerzálního hloubkového kypřiče Ecoland EO 4000. Pro ukázku bylo vybráno pole z nejtěžšími podmínkami, které byly k dispozici. I proto byly čtyři řady radlic Ecolandu osazeny dláty s odhrnovačkou (lze také volit radličky, či dláta s křídly) a jako tažný prostředek byl zvolen pásový traktor John Deere. Celá tato akce byla v režii našeho oblastního zástupce Strom-střed.

Předvádění v těžkých podmínkách…

Pro předvádění bylo vybráno pole u obce Rokytňany, kde hospodaří soukromý zemědělec pan Slavík. Dlouho trvající deště výrazně ztížily celé předvádění a bylo možné uskutečnit jen díky vhodné agregaci s pásovým traktorem. Jak je možně vidět na fotografiích, místy se jednalo spíše o rybník. Šlo tedy spíše o ideální podmínky pro předvádění pásového traktoru než půdozpracující techniky. „Letos jsme zde sklízeli pšenici s výnosem 6,5t/ha a na podzim ji zde budeme sít znovu. Už při sklizni jsme tu měli problém s mokrem, kombajny musely s plnými násypkami vysypávat ze souvratí do kamionů stojících na silnici. Tohle je velmi těžké pole, musíme vždy vystihnout ten správný okamžik kdy sem vjet. Nemá cenu to ani orat, spotřeba se tu pohybovala klidně na 100l/ha. Kdyby zde nebyla domluvená předváděcí akce, tak bych do pole normálně ani dnes s ničím nevjel.“ Přiblížil nám situaci pan Slavík.

 

12950 12959
Velká část předváděcího pole byla velmi podmáčená.
 
  Pozvání přijalo velké množství hostů.
Úvod s odborným výkladem…
Na začátku celého předvádění si zájemci mohli vyslechnout odborný výklad produkt manažera firmy Strom Praha p. Fialy týkající se výhod pásových traktorů a také výklad našeho vedoucího obchodu pro Českou republiku ing. Davida Ryčla k práci dlátového kypřiče Ecoland. V průběhu následné praktické ukázky strojů si každý z hostů mohl vyzkoušet ovladatelnost pásového traktoru.
12957 12958
p. Fiala při výkladu výhod pásového traktoru ing. David Ryčl popsal všechny přednosti Ecolandu

O kypřiče Ecoland je zájem…
Hloubka zpracování kypřiče byla nastavena na 15 cm, díky opěrným kolům se na tuto hloubku dařilo držet po celém záběru stroje stále stejnou. „Stroj pracoval i přeš těžké podmínky velice slušně, podařilo se půdu otevřít pro lepší vysychání a připravit na další zpracování.“ Hodnotil práci stroje p. Slavík. Ihned po předvádění si kypřič přepřahli za svůj traktor další zájemci a pokračoval dál na své předváděcí cestě.

12951 12953
Za kypřičem zůstala kvalitní práce i v těžkých podmínkách.   Dláta 60 mm s non-stop jištěním při práci.  

Vyzkoušejte Ecoland i Vy…
V Dětenicích obstál Ecoland na výbornou. Pokud se chcete o jeho kvalitách přesvědčit na vlastní oči kontaktujte některého za našich obchodních manažerů a sjednejte si jeho předvedení.

Ing. David Pokorný

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area