Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Nový secí stroj Omega OO 4000 L v AGRO Stará Bělá

NOVÝ SECÍ STROJ OMEGA OO 4000 L V AGRO STARÁ BĚLÁ

Společnost AGRO Stará Bělá, spol. s r.o. hospodaří v Moravskoslezkém kraji nedaleko Ostravy na pozemcích o rozloze přibližně 530 ha. Z toho je 350 ha orné půdy a 180 trvalých travních porostů. Pěstují zejména pšenici, silážní kukuřici, řepku olejku a soju. V podniku se také zabývají živočišnou výrobou. Chovají mléčný skot a býky na výkrm.

VÝBĚR NOVÉHO SECÍHO STROJE

V loňském roce se v podniku začali zabývat výběrem nového secího stroje. Během roku si vyzkoušeli několik rozdílných, konkurenčních secích strojů. Po dlouhém testování různých značek padl výběr na značku BEDNAR. Konktrétně na secí stroj OMEGA OO 4000 L.

„Mezi hlavní důvody, které rozhodly o výběru secího stroje OMEGA OO_L, byly jednoduchost ovládání, hmotnost stroje, jednoduchá obsluha a možnost vyprázdnění stroje v jeho zadní části. Obzvláště se mi líbí jednoduchá a rychlá kalibrace, kterou zvládneme během několika minut. Výsevek sedí téměř na dekagramy,“ hodnotí krátce výběr secího stroje OMEGA OO 4000 L mechanizátor podniku pan Václav Krajča.

AGRO Stará Bělá hospodaří v okolí Ostravy

OMEGA OO 4000 L a TERRALAND TN 3000 Profi pracují na poli nedaleko Nové Bělé

VÝBAVA STROJE POSTAVENÁ NA MÍRU, DLE PŘÁNÍ ZÁKAZNÍKA

Mechanizátor AGRO Stará Bělá nám sděluje důvody výběru výbavy stroje: „V podniku využíváme téměř na 100% polí předseťovou přípravu kompaktorem. Půdu tak dobře připravíme před setím, a proto jsme si upravili výbavu stroje tak, aby nám co nejlépe vyhovovala. Přesto jsme zvolili secí stroj s přípravou.“ „I přes pečlivou přípravu seťového lůžka není vždy seťové lůžko připraveno na 100 % a proto jsme chtěli secí stroj s přední diskovou sekcí. Ta nám v horších půdních podmínkách zlepší seťové lůžko. Jak jsem zmínil, používáme kompaktor a proto jsme vynechali výbavu předního smyku a colterové sekce. Tu nám i přes naše rozhodnutí stávající uživatelé secích strojů BEDNAR neustále doporučovali a doporučují“ dále doplňuje k výběru výbavy stroje pan Krajča.

Kalibrace stroje probíhá v jeho zadní části, kde je možné i násypku vyprázdnit

Znamenáky

PRVNÍ ZKUŠENOSTI S OMEGOU

„Nyní máme vše zaseto. Porosty řepky, které jsme seli předváděcím strojem OMEGA OO 6000 L vypadají velice dobře. Porost je krásně vyrovnaný. Semeno bylo díky PSP systému stejnoměrně uložené. Takové řepky jsme zatím nikdy neměli. Pšenice jsme seli již naším novým secím strojem. Vše proběhlo bez problémů. Nastavený výsevek vychází přesně i přestože dosahujeme velké pracovní rychlosti. Mašina je velice jednoduchá na ovládání zvládne ji i malé dítě,“ vtipkuje na závěr hodnocení práce secího stroje a naší návštěvy mechanizátor, pan Václav Krajča.

Secí stroj OMEGA OO 4000 L má intuitivní ovládání přes terminál ISOBUS

Uspořádání diskové sekce do „X“ zajišťuje přesné držení za tažným prostředkem

PODĚKOVÁNÍ AGRO STARÁ BĚLÁ

Děkujeme společnosti AGRO Stará Bělá spol. s r.o. za důvěru a přejeme mnoho úspěchů v jejich podnikání a mnoho zasetých hektarů se secím strojem OMEGA OO 4000 L BEDNAR.

Michal Jurníček [email protected] Area manager pro Českou republiku a Slovensko

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area