Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Předseťová příprava se Swifterem

Zpět na novinky

15.
Květen
2017

Předseťová příprava se Swifterem

Předseťové kompaktory Swifter se každoročně řadí na přední příčky v celkovém prodeji strojů BFMT. I v našem regionu STROM PRAHA a.s. – Východ jsou velice oblíbené, v článku přinášíme fotografie a video modelu SO 6000 při předseťové přípravě půdy před setím řepky.

KONCEPT SWIFTER

Koncept předseťových kompaktorů Swifter zahrnuje celkem pět různých typů, které mají společnou dokonalou přípravu seťového lůžka během jediného přejezdu díky sjednocení až 7 pracovních operací, možnost využití v konvenčním i minimalizačním způsobu hospodaření, možnost širokého výběru příslušenství a kvalitní zpracování konstrukce.

swifter bednarfmt 7
swifter bednarfmt 5

Modely s označením SN jsou nesené kompaktory, které jsou nabízeny v záběrech 3, 4 a 5 metrů. Verze SO je tradiční kompaktor s jedinečnou konstrukcí univerzálního rámu, který umožňuje snadnou výměnu celých pracovních sekcí (radličková, gama-hrotová či s jarními radličkami).

V nabídce je také verze SO_F, která je oproti SO odlehčená a zjednodušená. Obě verze jsou dodávany v záběrech 4-7 metrů, modely SO_F pak mohou mít záběr až 8 metrů.

Záběr 8, 10 a 12 metrů nabízí tažené kompaktory Swifter SE, které jsou charakteristické unikátní konstrukcí skládání stroje směrem dopředu, čímž získává stroj velice kompaktní přepravní rozměry. To umožňuje komfortní transport i ve členitých terénech.

Tím ale koncept Swifter nekončí, Bednar FMT má totiž ve svém výrobním programu i širokozáběrové kompaktory Swifter SM, které dosahují záběrů 14, 16 a 18 metrů a přináší tak maximální produktivitu a výkonnost. I přes velké záběry jsou tyto stroje snadno ovladatelné a nabízí veškeré agronomické výhody.

swifter bednarfmt 8

Soupravu jsme zachytili v srpnu při předseťové přípravě půdy před setím řepky.

swifter bednarfmt 4

Využití Swiftera spočívá v rychlé, nízkonákladové přípravě půdy před setím a vytvoření uniformního seťového lůžka.


MODEL SO 6000

Model SO 6000 je tradiční polonesený kompaktor o záběru 6 metrů, který během jediného přejezdu připraví seťové lůžko i v hrubé brázdě a je schopen vysokých pracovních rychlostí. Jeho využití spočívá v rychlé, nízkonákladové přípravě půdy před setím, vytvoření uniformního seťového lůžka, srovnání povrchu, podříznutí a promíchání vrchní vrstvy půdy, resp. její dobré nakypření a proteplení, nadrobení, zpětné utužení a srovnání. Pracovní orgány tvoří přední smyk, lištový válec, dvě řady radliček, smyková utužovací lišta a zadní utužovací válec. Jištění radliček je díky slupici z pružinové oceli.

Ve fotogalerii a na videu můžete vidět stroj patřící ZD “Vysočina” Zbýšov, který s ním připravuje své pozemky již od roku 2011. Doporučený výkon pro tento záběr je 150-210 koní, ve Zbýšově jej agregují s traktorem John Deere 6210R o jmenovitém výkonu 210 koní.

Ing. Iva Vančurová
marketingový koordinátor
STROM PRAHA a.s. – region Východ

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area