Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Úspěšné předvádění Swifterdiscu XO 6000F v ZD Údolí v Olešné u Pelhřimova

Začátkem měsíce srpna 2013 jsme ve spolupráci se společností Agrozet České Budějovice (pobočka Pelhřimov) byli požádáni o zapůjčení nového diskového podmítače Swifterdisc XO 6000F do ZD Údolí v Olešné u Pelhřimova. V čele s předsedou představenstva Ing. Václavem Bundou zde hospodaří na celkem 1250 ha půdy, z čehož je asi 250 ha luk a pastvin. Kromě klasických obilovin se dále věnují pěstování kukuřice, řepky a na 90 ha brambor. Živočišná výroba pak představuje stádo o celkovém počtu 1250 ks hovězího dobytka včetně cca 550 ks krav.

Univerzální stroj na jarní předseťovou přípravu i pro letní podmítku

Požadavek předsedy představenstva Ing. Václava Bundy byl při osobním setkání jasný: „Zajímá nás stroj, který bude vhodný jak pro letní podmítku, tak předseťovou přípravu půdy před setím kukuřice“, a přesně pro tento typ operací byl náš stroj představen jako univerzální řešení. Díky přednímu hydraulicky ovládanému páskovému smyku je možné stroj použít v jarní přípravě. Při letní podmítce se pak přední smyk jednoduše zvedne a rázem je ze stroje krátký, lehký diskový podmítač, ideálně použitelný pro rychlou a nízkonákladovou podmítku, bezprostředně po sklizni a to až do hloubky 12 cm.

Ing. Josef Nápravník (mechanizátor) převzal začátkem října 2013 nový stroj.

Kvůli letošnímu velkému množsví zbylé slámy byla hloubka stroje nastavena na 10 cm.

Z celkem pěti předváděných strojů byl náš podmítač vyhodnocen jako nejlepší

Nový stroj bude kvůli použití v jarní přípravě vybaven také utužovacími spring pěchy.

Jak uvedl Ing. Josef Nápravník (mechanizátor podniku): „Za poslední rok jsme vyzkoušeli celkem pět diskerů od různých konkurenčních společností, ale až váš Swifterdisc nám opravdu padl do oka.“ Stejně tak si práci při samotném předvádění stroje pochvaloval i traktorista pan Milan Zajíček: „No když to srovnám s těma ostatníma strojema, tak tohle dělá fakt nejlepší práci. Pěkně to drží rovinu a je to hrozně jednoduchý na nastavení a ovládání.“ S takovýmto hodnocením našeho stroje tak bylo radost opouštět brány tohoto úspěšného podniku a podepsání objednávky na nový stroj na sebe nenechalo dlouho čekat.

Poděkování za spolupráci

Díky spolupráci tradičního českého prodejce zemědělských strojů společnosti Agrozet České Budějovice – Pelhřimov (Ing. Ivan Nehasil – ředitel závodu a p. Jiří Procházka – vedoucí prodeje) se tak podařilo opět prosadit, že na česká pole patří české stroje od společnosti Bednar FMT a sladit tak spolupráci mezi českým výrobcem, prodejcem a konečným zákazníkem. Ing. Václavu Bundovi děkujeme za projevenou důvěru při konečném výběru diskového podmítače a těšíme se na další spolupráci při představování strojů z naší společnosti.

Traktorista p. Milan Zajíček hodnotí náš stroj jako nejlepší z předváděných.

Výsledek práce po jednom přejezdu zapůjčeným Swifterdiscem XO 6000F.

Petr Bezděkovský, obchodní zástupce pro Jižní Čechy, tel. 725 427 493 BEDNAR FMT středisko Sedlec u Českých Budějovic

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area